top of page

Lichaamstaal: Wat zegt het over je en hoe beïnvloedt het jou?

Om gelijk met de deur in huis te vallen: Het zegt meer over je dan je denkt, en heeft ook meer invloed op jezelf dan dat je misschien door hebt. In deze blog post kan ik eindeloos schrijven over hoe ik de impact van lichaamstaal dagelijks zie, en hoe ik deze probeer aan te passen bij mensen waarmee ik werk zodat ze meer uit zichzelf en de mensen om hun heen halen. Wat ook kan is je het gewoon laten beleven en voelen. Dit ga ik doen aan de hand van twee foto's. Eentje van Bruno Famin, de baas van het Alpine formule 1 team. Een zeer succesvolle man in zijn vakgebied die honderden mensen aanstuurt in een van de meest high pressure omgevingen die je je in kunt denken. De andere foto is van Pierre Gasly. Hij is coureur in het formule 1 team van Alpine, en ook hij is geweldig in zijn werk binnen diezelfde high pressure omgeving. Kijk eens rustig naar deze twee mensen.Hierboven zie je Bruno Famin. Nu heb ik een paar vragen voor jou. Wat voor indruk geeft deze man je? Hoe voel je je als je naar hem kijkt? Wat springt er echt uit voor je als je deze foto van hem ziet? Hoe snel ben je geneigd met hem samen te werken?


Hieronder zie je de foto van Pierre Gasly. Ook voor deze foto stel ik je precies dezelfde vragen. Wat voor indruk geeft deze man je? Hoe voel je je als je naar hem kijkt? Wat springt er echt uit voor je als je deze foto van hem ziet? Hoe snel ben je geneigd met hem samen te werken?

De vragen van eerder zijn bedoeld om je te laten merken wat de impact van iemand zijn lichaamstaal op jou kan zijn. Maar hoe kan je eigen lichaamstaal impact op jezelf hebben? Zullen we dat ook eens proberen? Neem nou de houding van Bruno eens zo goed mogelijk aan: schouders licht naar voren, hoofd licht naar beneden gekanteld, met je ogen op zoek naar de horizon. Hou dit ongeveer tien seconden aan. Hoe voel je je hier? Wat gebeurt er met je energie? Waar heb je wel of niet zin in? Wat is er mogelijk vanuit deze houding?


Ondertussen is het script denk ik wel duidelijk dus gaan we nu hetzelfde doen voor de houding van Pierre. Schouders naar achteren, borst naar voren, een glimlach op je gezicht, terwijl je hoofd recht staat. Houd ook deze houding ongeveer tien seconden aan. Hoe voel je je hier? Wat gebeurt er met je energie? Waar heb je wel of niet zin in? Wat is er mogelijk vanuit deze houding?


Dit zijn kleine details die werkelijk een verschil kunnen maken. Zoals je merkt kan je lichaam je namelijk mentaal beperken als je je niet bewust bent van je uitstraling. Maar andersom werkt het ook. Als je je mentaal bewust bent van wat je uit wilt stralen kan je die fysieke houding aannemen en zullen de resultaten elkaar versterken.


Wil je hier nou meer over weten? Of is dit iets waar je aan wilt werken? Dan ga ik graag het gesprek aan met je. Via deze link kan je een afspraak met me inplannen. Heb je echter behoefte aan een breder coaching traject dan kan je hier een kennismaking met me boeken. Hopelijk zie ik je snel.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De voordelen van coaching

Als professionals streven we dagelijks naar vooruitgang in onze carrière en persoonlijke ontwikkeling. Soms lukt dit echter niet en komen we vast te zitten. In deze situaties kan coaching een groot ve

Opmerkingen


bottom of page